Bedrijfshal

Het vervanging van verlichting in bedrijfsruimtes levert een aantal belangrijke voordelen op:

Besparen op kosten
Ten eerste bespaar je met ledverlichting in bedrijfsruimtes aanzienlijk op het energieverbruik en daarmee ook op de kosten. Ledverlichting bespaart vaak meer dan 50% aan stroom ten opzichte van TL, Kwikdamplampen, Metaalhalogeen en Hoge Druk Natrium. 

Lange levensduur
Gasontladingslampen en overige conventionele lampen hebben een beperkte levensduur en moeten regelmatig vervangen worden. De kosten voor de aanschaf en het arbeidsloon lopen hierdoor al snel op. Indien er op hoogte gewerkt wordt waardoor een hoogwerker of ander groot materiaal nodig is, dan komen daar nog eens forse kosten bovenop. Door de zeer lange levensduur van ledverlichting is regelmatige vervanging van de lamp niet noodzakelijk. Bovendien komt het productieproces niet onnodig stil te liggen. 

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
Het besparen van energie en het verminderen van de CO2 uitstoot is noodzakelijk om klimaatverandering terug te dringen. De meeste bedrijven willen hun steentje hieraan bijdragen en stellen daarom duurzaamheidsdoelstellingen op. Overstappen op energiezuinige ledverlichting helpt bedrijven aanzienlijk bij het behalen van hun doelen. 

Energielabel
Lokale overheden eisen vaak dat eigenaren het energielabel van hun panden verbeteren. Om een milieuvergunning te krijgen of verlengen is energielabel A meestal noodzakelijk. Dit is alleen haalbaar als de verlichting duurzaam wordt. 

Verhogen van de productiviteit
Talloze wetenschappelijke studies wijzen uit dat beter licht én zicht leidt tot een stijging van de productiviteit. Mensen zien beter wat ze doen en werken hierdoor sneller. Ook worden er door een hogere lichtkwaliteit minder fouten gemaakt. Om de kwaliteit van licht te bepalen is met name de Colour Rendering Index (CRI) van belang. Ook de juiste kleurtemperatuur (K) is van invloed op de lichtkwaliteit. 

Verbeteren van de veiligheid
Bedrijven die veilige werkomstandigheden voor hun medewerkers willen scheppen, doen er goed aan zich aan te sluiten bij de Europese Normen op het gebied van verlichting. Voor verlichting in bedrijfsruimtes is dit de NEN-EN12464-1. Ook verzekeraars kijken strikt naar de verlichtingsomstandigheden in het geval er zich een calamiteit met schade of letsel voordoet. Advies van onze specialisten nodig op het gebied van veiligheid? Neem contact met ons op. 

Leddy’s – Onze kennis 
Leddy’s is dé online specialist in ledverlichting en toebehoren. Onze specialisten hebben, door jarenlange ervaring in het toepassen van LED in zakelijke omgevingen, kennis van vrijwel iedere toepassing. Met een zeer ruim assortiment producten kan Leddy’s voor iedere toepassing de juiste producten leveren.

De voordelen van LED  
Door traditionele verlichting te vervangen door ledverlichting bespaar je aanzienlijk op de energiekosten. Ledlampen zijn niet alleen aanzienlijk zuiniger in het verbruik, ze gaan bovendien vele malen langer mee. LED is bovendien onderhoudsvrij en inzetbaar voor meerdere doeleinden. Of het nu gaat om optimale werkomstandigheden, uitstraling of sfeer; er is veel mogelijk met LED. 

Advies over LED  
Onze specialisten staan klaar om je vrijblijvend van advies te voorzien. Van het vervangen van de huidige verlichting met behoud van het armatuur tot het volledig ombouwen naar nieuwe armaturen, onze specialisten denken met je mee. Neem gerust contact met ons op.