Dé specialist in LED verlichting!

Dimmers

In bepaalde ruimtes is het wenselijk om de lichtsterkte aan te kunnen passen aan de behoefte of situatie. Tijdens het koken is een helder, functioneel licht gewenst, terwijl minder felle verlichting tijdens het eten juist een sfeervolle of romantische sfeer schept.

Met een dimmer wordt de lichtsterkte van een lamp of reeks lampen beïnvloed. Feitelijk is een dimmer een schakelaar waarmee de stroom of spanning traploos geregeld wordt.

Niet iedere (led)lamp is dimbaar. De elektronica die in de lamp of het armatuur zit bepaalt of de lamp dimbaar is. In ons assortiment vind je een ruime keus aan dimbare lampen (link invoegen). 

Een conventionele dimmer is niet geschikt voor ledverlichting, omdat deze ervan gaat trillen, zoemen en/of flikkeren. Hierdoor ontstaat schade aan de lamp. 

Dimmers die werken op fase-afsnijding zijn de beste keuze voor ledverlichting. Deze heeft een dimbereik van 100%, waardoor deze gedimd kan worden tot de lamp helemaal uit is.  Bovendien is dit type dimmer zeer energiezuinig. 

Onze dimmers worden geleverd met afstandsbediening en wandmontage.