Dé specialist in LED verlichting!

Retail

Als er één sector is waar licht en kleurweergave belangrijk zijn, is het de retail.
Producten die in winkels verkocht worden moeten er aantrekkelijk of smakelijk uitzien. Met lichtaccenten en lichtkleuren worden sfeerbeelden gecreëerd. De belichting onderstreept het marketingconcept van de retailer; verlichting maakt of breekt een winkelconcept!

Ieder product is anders en heeft andere verlichting nodig om er optimaal uit te zien. Een supermarkt wil de tomaten diep rood laten uitkomen zodat deze er extra rijp en smaakvol uitziet. Maar de visafdeling wordt juist belicht met een koele lichtkleur zodat de vis er zilverkleurig en extra vers uitziet. Met de juiste kleurweergave van lampen kan dit onderscheid worden gemaakt.

Kledingwinkels hebben te maken met veranderende collecties. Kleuren en materialen veranderen per seizoen en behoeven ieder hun eigen optimale belichting. Ook de indeling van de winkel en de inrichting van de etalages evolueren met de collecties mee. Hierdoor ontstaat de behoefte aan zeer flexibele verlichting. 3-fase-rail met hierop meerdere lampen geeft een retailer de vrijheid om lampen te verplaatsen en aan te passen op de veranderbare winkelcollectie. Verschillende lichtbundels geven egale accenten voor wandverlichting of juist accenten om producten extra aandacht te geven.

Wanneer het gaat om de hoeveelheid licht gelden maar weinig regels of wetten voor winkels op het gebied van verlichting. Maar met de juiste belichting is een winkelier in staat om een beleving te creëren voor zijn doelgroep en de omzet te verhogen.

LED Railspots
LED railverlichting wordt ook wel een railsysteem genoemd. Op een spanningsrail kunnen railspots worden geplaatst. Doordat deze op de rail worden geplaatst is het mogelijk de verlichting in elke gewenste hoek of richting te laten schijnen. Ook kan het op elk moment weer worden aangepast.

LED Filament
LED filament lampen zijn dé vervanger van de traditionele gloeilamp. De lampen lijken veel op de ouderwetse verlichting, maar kenmerken zich door haar moderne technologie, die in staat is om een authentieke en warme sfeer te creëren. Waar vroeger gebruik werd gemaakt van gloeidraad, zorgen de kleine LEDs (verwerkt in de lamp) ervoor dat hetzelfde effect kan worden nagebootst.

LED Spots
Er zijn inbouwspots van verschillende afmetingen verkrijgbaar en een aantal van deze armaturen kunnen ook kantelbaar geleverd worden. Door de huidige uitfasering van halogeen en de focus op duurzaamheid, wordt steeds vaker gekozen voor LED Spots.

LED Strips
LED Strips worden het meest gebruikt als sfeerverlichting. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het verwerken van een LED Strip in het plafond of onder traptrede. Ook is het mogelijk om met een LED Strip een vlucht- of wandelroute aan te geven. LED Strips zijn verkrijgbaar in standaard kleuren (3000K, 4000K, 6000K, Rood, Groen en Blauw) maar ook verstelbaar in kleur.

Leddy’s – Onze kennis
Leddy’s is dé online specialist in ledverlichting en toebehoren. Onze specialisten hebben, door jarenlange ervaring in het toepassen van LED in zakelijke omgevingen, kennis van vrijwel iedere toepassing. Met een zeer ruim assortiment producten kan Leddy’s voor iedere toepassing de juiste producten leveren.

De voordelen van LED  
Door traditionele verlichting te vervangen door ledverlichting bespaar je aanzienlijk op de energiekosten. Ledlampen zijn niet alleen aanzienlijk zuiniger in het verbruik, ze gaan bovendien vele malen langer mee. LED is bovendien onderhoudsvrij en inzetbaar voor meerdere doeleinden. Of het nu gaat om optimale werkomstandigheden, uitstraling of sfeer; er is veel mogelijk met LED. 

Advies over LED  
Onze specialisten staan klaar om je vrijblijvend van advies te voorzien. Van het vervangen van de huidige verlichting met behoud van het armatuur tot het volledig ombouwen naar nieuwe armaturen, onze specialisten denken met je mee. Neem gerust contact met ons op.