Dé specialist in LED verlichting!

Zorg en Welzijn

Verlichting speelt een belangrijke rol in de gezondheidszorg omdat zij zowel de ervaringen van patiënten verbetert als de mogelijkheid van het personeel om het vereiste zorgniveau te leveren.

Flicker is een erg belangrijk probleem bij kunstmatige verlichting, dit is het, al dan niet zichtbare, knipperen van de lichtbron. Flicker heeft een sterk negatieve invloed op ons welzijn omdat onze hersenen hierdoor continu moeten schakelen. Het kan erg negatieve effecten veroorzaken zoals het voelen van onrust, concentratieverlies, lichtgevoelige epilepsie, hoofdpijn, migraine en vermoeide ogen. Verlichting in de zorg moet dus de nodige aandacht krijgen.

De kleurweergave (de mate waarin we kleuren kunnen herkennen) kan ook sterk variëren, dit word weergegeven met de kleurweergave index, ook wel CRI (Color Rendering Index) genoemd. Wanneer niet alle kleuren in het spectrum zitten nemen we de omgeving niet waar zoals we dat zouden doen in zonlicht, denk hierbij aan een bleke huid. De wereld ziet er een stuk fleuriger uit met goede verlichting.

Zorginstellingen en de praktijk vragen om heel specifieke verlichting. Een koelere kleurtemperatuur ervaren we als daglicht, waardoor we daar beter op reageren en sneller weer zullen herstellen.

Leddy’s – Onze kennis 
Leddy’s is dé online specialist in ledverlichting en toebehoren. Onze specialisten hebben, door jarenlange ervaring in het toepassen van LED in zakelijke omgevingen, kennis van vrijwel iedere toepassing. Met een zeer ruim assortiment producten kan Leddy’s voor iedere toepassing de juiste producten leveren.

De voordelen van LED  
Door traditionele verlichting te vervangen door ledverlichting bespaar je aanzienlijk op de energiekosten. Ledlampen zijn niet alleen aanzienlijk zuiniger in het verbruik, ze gaan bovendien vele malen langer mee. LED is bovendien onderhoudsvrij en inzetbaar voor meerdere doeleinden. Of het nu gaat om optimale werkomstandigheden, uitstraling of sfeer; er is veel mogelijk met LED. 

Advies over LED  
Onze specialisten staan klaar om je vrijblijvend van advies te voorzien. Van het vervangen van de huidige verlichting met behoud van het armatuur tot het volledig ombouwen naar nieuwe armaturen, onze specialisten denken met je mee. Neem gerust contact met ons op.