Dé specialist in LED verlichting!

De basis van LED

LED is een afkorting voor Light Emitting Diode, ofwel lichtuitstralende diode. Een diode is een halfgeleidercomponent die een eenrichtingsschakelaar voor stroom vormt. Het laat de stroom in de ene richting makkelijk vloeien, maar in de tegenovergestelde richting nauwelijks. Diodes worden ook wel gelijkrichters genoemd, omdat ze wisselstroom omzetten in een pulserende gelijkstroom. 

Elektriciteit wordt door de diode geleidt, waardoor energie vrijkomt. Deze energie wordt vervolgens omgezet in licht. Een ledlamp is opgebouwd uit een groep lichtuitstralende diodes (leds). De karakteristieken van de toegepaste leds bepalen samen met de stralingshoek de lichtstroom, sterkte en kleurweergave van de lamp. 

Omdat de meeste energie in ledlampen wordt omgezet tot licht, komt er nauwelijks warmte vrij. Hierdoor zijn de lampen veilig in gebruik en hebben ze een lange levensduur.

De ledlamp is op de markt gekomen als vervanging voor halogeen-, gloei- en spaarlampen. Ledverlichting is aanzienlijk zuiniger in het verbruik dan conventionele verlichting, waardoor het minder belastend is voor het milieu en er een flinke kostenbesparing mogelijk is.  

Tegenwoordig zijn ledlampen verkrijgbaar in verschillende heldere, warme lichtkleuren. Vaak wordt er in de ledlampen ook een dimbare chip geplaatst, waardoor de helderheid van het licht met behulp van een dimmer aangepast kan worden.  

Leddy’s – Onze kennis 
Leddy’s is dé online specialist in ledverlichting en toebehoren. Onze specialisten hebben, door jarenlange ervaring in het toepassen van LED in zakelijke omgevingen, kennis van vrijwel iedere toepassing. Met een zeer ruim assortiment producten kan Leddy’s voor iedere toepassing de juiste producten leveren.

De voordelen van LED  
Door traditionele verlichting te vervangen door ledverlichting bespaar je aanzienlijk op de energiekosten. Ledlampen zijn niet alleen aanzienlijk zuiniger in het verbruik, ze gaan bovendien vele malen langer mee. LED is bovendien onderhoudsvrij en inzetbaar voor meerdere doeleinden. Of het nu gaat om optimale werkomstandigheden, uitstraling of sfeer; er is veel mogelijk met LED. 

Advies over LED  
Onze specialisten staan klaar om je vrijblijvend van advies te voorzien. Van het vervangen van de huidige verlichting met behoud van het armatuur tot het volledig ombouwen naar nieuwe armaturen, onze specialisten denken met je mee. Neem gerust contact met ons op.