Dé specialist in LED verlichting!

Fittingen

De metalen lamphuls van een lichtbron noemen we een fitting. Ook het deel van het armatuur van elektrische lampen waarin de lichtbron bevestigd wordt, noemen we een fitting. Veelgebruikt zijn fittingen met Edison-schroefdraad (het welbekende ‘peertje’) en de bajonetsluiting (o.a. bij ‘spotjes’).  

 

Edison-schroefdraad is in 1909 ontwikkeld door Thomas Edison. De aanduiding E met een of twee cijfers refereert aan de diameter in milimeters. E27 betekent dat de lamp is voorzien van edison schroefdraad met een diameter van 27 millimeter. 

 

Van een bajonetsluiting wordt gesproken, wanneer een lichtbron met twee tegenover elkaar liggende nokjes in speciale gleuven in het armatuur vallen. Door de lichtbron een kwartslag te draaien zit deze vast. De benaming is afgeleid van de manier waarop een bajonet op een geweer wordt geplaatst. 

Lampen met een bajonetsluiting (ook wel swanlampen genoemd) worden aangeduid met de letter B en een cijfer dat de diameter van de fitting aangeeft in millimeters. 

In tegenstelling tot lampen met edison-schroefdraad, wordt de lamphuls niet gebruikt voor de stroomdoorgang. De huls komt dus niet onder spanning en bovendien niet lostrillen, waardoor deze veiliger is dan de edisonlamp. 

Leddy’s – Onze kennis 
Leddy’s is dé online specialist in ledverlichting en toebehoren. Onze specialisten hebben, door jarenlange ervaring in het toepassen van LED in zakelijke omgevingen, kennis van vrijwel iedere toepassing. Met een zeer ruim assortiment producten kan Leddy’s voor iedere toepassing de juiste producten leveren.

De voordelen van LED  
Door traditionele verlichting te vervangen door ledverlichting bespaar je aanzienlijk op de energiekosten. Ledlampen zijn niet alleen aanzienlijk zuiniger in het verbruik, ze gaan bovendien vele malen langer mee. LED is bovendien onderhoudsvrij en inzetbaar voor meerdere doeleinden. Of het nu gaat om optimale werkomstandigheden, uitstraling of sfeer; er is veel mogelijk met LED. 

Advies over LED  
Onze specialisten staan klaar om je vrijblijvend van advies te voorzien. Van het vervangen van de huidige verlichting met behoud van het armatuur tot het volledig ombouwen naar nieuwe armaturen, onze specialisten denken met je mee. Neem gerust contact met ons op.