Dé specialist in LED verlichting!

IP-Normering

De IP normering zegt iets over de bescherming die een lichtbron geniet tegen stof, vocht en andere omgevingsinvloeden. Dit wordt weergegeven in een IP code bestaande uit 2 cijfers. Het eerste cijfer geeft de bescherming tegen vaste stoffen aan, terwijl het tweede cijfer de bescherming tegen vloeistoffen aangeeft. Hoe hoger het getal in de IP code, hoe beter deze beschermd is tegen stof, vocht en andere invloeden. 

De IP normeringen zijn belangrijk om te bepalen of lichtbron bijvoorbeeld buiten of in een vochtige ruimte geplaatst kan worden. 

 

De meest toegepaste lichtbronnen zijn IP-20, IP-44 en IP-65 genormeerd. 

 

IP-20 : Deze ledverlichting is uitsluitend geschikt voor gebruik binnenshuis en niet voor vochtige ruimtes. 

IP-44 : Deze ledverlichting is in beperkte mate bestand tegen stof en vocht (spatwaterdicht). Bij gebruik buiten is het raadzaam deze uitsluitend als inbouwlamp te gebruiken. 

IP-65 : Deze ledverlichting is het hele jaar door geschikt voor gebruik buitenshuis. 

 

Twijfel je of een product geschikt is voor jouw toepassing? Of heb je vragen over onze producten of hulp nodig bij de juiste keuze en/of installatie? Neem dan contact met ons op.

Leddy’s – Onze kennis 
Leddy’s is dé online specialist in ledverlichting en toebehoren. Onze specialisten hebben, door jarenlange ervaring in het toepassen van LED in zakelijke omgevingen, kennis van vrijwel iedere toepassing. Met een zeer ruim assortiment producten kan Leddy’s voor iedere toepassing de juiste producten leveren.

De voordelen van LED  
Door traditionele verlichting te vervangen door ledverlichting bespaar je aanzienlijk op de energiekosten. Ledlampen zijn niet alleen aanzienlijk zuiniger in het verbruik, ze gaan bovendien vele malen langer mee. LED is bovendien onderhoudsvrij en inzetbaar voor meerdere doeleinden. Of het nu gaat om optimale werkomstandigheden, uitstraling of sfeer; er is veel mogelijk met LED. 

Advies over LED  
Onze specialisten staan klaar om je vrijblijvend van advies te voorzien. Van het vervangen van de huidige verlichting met behoud van het armatuur tot het volledig ombouwen naar nieuwe armaturen, onze specialisten denken met je mee. Neem gerust contact met ons op.