Dé specialist in LED verlichting!

Powerfactor

De powerfactor (PF) zegt iets over de relatie tussen het schijnbaar vermogen en het netto vermogen. Je betaalt je leverancier uiteindelijk over het netto vermogen dat je gebruikt. De powerfactor geeft weer hoeveel stroom daadwerkelijk wordt gebruikt om licht te creëren. 

In de meest ideale situatie is het netto vermogen gelijk aan het schijnbaar vermogen (1). Dit betekent dat er geen extra vermogen nodig is om de verlichting op het hoogst beschikbare vermogen te laten branden. Vaak is er extra vermogen nodig om het gewenste vermogen aan de gebruiker af te geven.

Vermogen

Maar het kan ook zijn dat je meer vermogen (watt) gebruikt dan op de lamp staat aangegeven. Ouderwetse ledverlichting heeft vaak slechts een powerfactor van 0,6 of lager. Dat betekent dat je minimaal 40% meer vermogen verbruikt. Dat noemen we blindstroom. Producten met een PF van 0,9 of hoger zijn volgens deze factor goede producten. Sommige energieleveranciers zijn niet in staat om blindstroom te detecteren, terwijl ledlampen met een lage en hoge power factor net zo duur zijn. Echter betaal je dan bij de lamp met een hoge PF veel minder aan stroom dan bij de lamp met de lage powerfactor.

Tegenwoordig zijn er steeds meer energieleveranciers die dit wel opmerken. De slimme meters die ze produceren meten ook de blindstroom en dat maakt het kiezen van een LED lamp met hoge powerfactor extra interessant. Bij dit soort meters betaal je namelijk voor een lamp met een lage powerfactor voor zowel het werkelijk als het schijnbaar vermogen. Hoe dichter bij PF 1, hoe minder je hoeft te betalen.

Wij adviseren altijd producten met een powerfactor (PF) hoger dan 0,9.

Leddy’s – Onze kennis 
Leddy’s is dé online specialist in ledverlichting en toebehoren. Onze specialisten hebben, door jarenlange ervaring in het toepassen van LED in zakelijke omgevingen, kennis van vrijwel iedere toepassing. Met een zeer ruim assortiment producten kan Leddy’s voor iedere toepassing de juiste producten leveren.

De voordelen van LED  
Door traditionele verlichting te vervangen door ledverlichting bespaar je aanzienlijk op de energiekosten. Ledlampen zijn niet alleen aanzienlijk zuiniger in het verbruik, ze gaan bovendien vele malen langer mee. LED is bovendien onderhoudsvrij en inzetbaar voor meerdere doeleinden. Of het nu gaat om optimale werkomstandigheden, uitstraling of sfeer; er is veel mogelijk met LED. 

Advies over LED  
Onze specialisten staan klaar om je vrijblijvend van advies te voorzien. Van het vervangen van de huidige verlichting met behoud van het armatuur tot het volledig ombouwen naar nieuwe armaturen, onze specialisten denken met je mee. Neem gerust contact met ons op.