Dé specialist in LED verlichting!

UGR

UGR staat voor Unified Glare Rating en is een kengetal dat aangeeft in hoeverre er sprake is van lichthinder of verblinding. Hoe lager de waarde, hoe minder lichthinder gebruikers zullen ervaren. Het toepassen van de juiste verlichting verdiend veel aandacht omdat dit van grote invloed is op de productiviteit.

Verblinding

Verblinding kan veroorzaakt worden op twee manieren; direct of indirect. Met directe verblinding wordt bedoeld dat de verblinding veroorzaakt wordt door het direct schijnen van licht vanuit de lichtbron in de ogen. Met indirecte verblinding wordt bedoeld dat de verblinding veroorzaakt wordt door reflectie op reflecterende oppervlakken.

De richtlijnen omtrent comfort van licht zijn vastgelegd in de norm NEN-EN 12464-1. Deze norm wordt richting gegeven met een UGR-waarde. Hoe hoger de waarde, hoe hoger de kans op verblinding. De gemiddelde waarde is tussen de 15 en 30. Een waarde onder 15 geeft de minste verblinding. 

Leddy’s – Onze kennis 
Leddy’s is dé online specialist in ledverlichting en toebehoren. Onze specialisten hebben, door jarenlange ervaring in het toepassen van LED in zakelijke omgevingen, kennis van vrijwel iedere toepassing. Met een zeer ruim assortiment producten kan Leddy’s voor iedere toepassing de juiste producten leveren.

De voordelen van LED  
Door traditionele verlichting te vervangen door ledverlichting bespaar je aanzienlijk op de energiekosten. Ledlampen zijn niet alleen aanzienlijk zuiniger in het verbruik, ze gaan bovendien vele malen langer mee. LED is bovendien onderhoudsvrij en inzetbaar voor meerdere doeleinden. Of het nu gaat om optimale werkomstandigheden, uitstraling of sfeer; er is veel mogelijk met LED. 

Advies over LED  
Onze specialisten staan klaar om je vrijblijvend van advies te voorzien. Van het vervangen van de huidige verlichting met behoud van het armatuur tot het volledig ombouwen naar nieuwe armaturen, onze specialisten denken met je mee. Neem gerust contact met ons op.